Lingerie feitjes over Marie Jo

Lingerie feitjes over Marie Jo

Voordat een bh bij ons in de winkel hangt, gaat hier een proces van zo'n 18 maanden aan vooraf. Van ontwerpen tot het afleveren bij de winkel, overal wordt met menselijke handen aan gewerkt.

'Avero' is de bestseller van Marie Jo. Het was zijn tijd ver vooruit door de combinatie van stoffen uit de bovenmode en uit de lingerie, een atypische mix die eigen is aan het DNA van Marie Jo. Ondertussen is dit model een echte klassieker geworden. Het bestaat al 25 jaar en er zijn meer dan 50 verschillende versies van uitgebracht. En deze succesformule gaat nog wel even door; elke minuut gaat er ergens in de wereld een Avero over de toonbank.

Pasvormen, daar draait het allemaal om bij Marie Jo. Een team van negen patroonmaaksters waakt erover dat maten tot op de millimeter kloppen, in elke reeks, ook in de badmode. De beha's worden uitgevoerd in maar liefst tachtig matencombinaties. Schouderbandjes en sluitingen worden aangepast aan de maten. Elk behamodel wordt in elke maat doorgepast door een van de vele vrouwelijke werknemers.
Elke nieuwe stof wordt uitvoerig getest op haar elasticiteit, kleur- en vormvastheid. Elk onderdeel wordt afzonderlijk gewassen, samen met een wit testdoekje dat bestaat uit stroken zijde, wol, katoen en polyamide. Zo kan er gecheckt worden of kleuren afgeven bij het wassen. De testresultaten worden nauwkeurig bijgehouden en vergeleken met de definitieve stoffenleveringen achteraf.

Wist je dat iedere bh uit zeker 45 onderdelen bestaat?

Webdesign en realisatie door Red banana
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »